HANNAS HÄLSOZON

Hälsa kommer inifrån

Zonterapi/ Massage

 

Vad är Zonterapi?.. 

 Jo, zonterapi är en alternativ behandlingsmetod som grundar sig i ett helhetstänkande om människan. 

Zonterapi är inget nytt påhitt, Man har hittat Zonterapi bilder/ ristningar mm sedan minst 5000 år tillbaka i tiden. Zonterapin har såväl rötter ifrån forna Egypten och Afrika , som i de Nordafrikanska indianernas och Österländernas kultur. Zonterapi- reflexiologi som det också heter används flitigt i Asien och zonterapin kommer även mer och mer i europa Tyskland, England, Österike är länder som zonterapi används lite som ett komplement till vården.

 I zonterapin behandlas zoner i ett "minisystem" i Fot/ ansikte/ hand eller öra som motsvarar hela kroppens olika organ och system. Zonterapin behandlar både fysiska, mentala och emetionella obalanser.

 Genom zonerna strömmar det energier. När ett organ tappar energi reagerar "zonen" och dess ändpunkter börjar ömma. När man trycker på sådana ändzoner skickas impulser och energi och försöker lösgöra obalanser som uppstått i kroppen.

 Hur många Behandlingar??

Allt beror på kroppens tillstånd och mottaglighet. Ju tidigare skede man kan börja arbeta med problemet/ problemen ju snabbare går kroppens läknings process. Man brukar märka skillnad redan efter 1-2 behandlingar.

Kroniska besvär behövs oftast några stycken behandlingar med 1-2 veckor mellan rum.

För friskvård och hålla kroppen så frisk och stark som möjligt rekomenderas 1 behandling i månaden för att BOSTA upp imunförsvaret!! 

 

Massage

Massage betyder knåda/ trycka.

Med massage menas en i terapeutiskt syfte utföra bearbetning eller behandling av kroppens mjuka vävnader med rörligt tryck i olika former.

Vad händer i kroppen vid massage??

- Blod och lymfcirkulationen ökar 
- Musklerna blir mer smidiga och elastiska 
- Musklernas näringsupptagning ökar 
- Nervsystemet lugnas ner 
- Skador förebyggs 
- Värk kan lindras genom det smärtstillande hormonet oxytocin lungar ner kroppen

Massage något för dig? Absolut!!

 

 

 


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)